Новини

ОГОЛОШЕННЯ

Відповідно до рішення Дніпропетровської обласної ради від 28 квітня 2023 року № 275-16/VIII ,,Про проведення оцінювання корупційних ризиків у діяльності Дніпропетровської обласної ради” з метою розроблення та впровадження інструментів доброчесності в діяльності Дніпропетровської обласної ради створено робочу групу з оцінювання корупційних ризиків у діяльності Дніпропетровської обласної ради (далі – робоча група).

Оцінювання корупційних ризиків проводиться з метою встановлення ймовірності вчинення корупційних та пов’язаних з корупцією правопорушень працівниками організації, встановлення причин, умов та наслідків можливого вчинення таких правопорушень, а також аналізу ефективності існуючих заходів контролю, спрямованих на запобігання реалізації корупційних ризиків.

Оцінювання корупційних ризиків є основою для підготовки та за необхідності подальшого удосконалення антикорупційної програми.

До складу робочої групи включають представників зовнішніх заінтересованих сторін, якщо вони володіють знаннями про середовище організації та/або мають досвід роботи у сфері діяльності організації та/або у сфері запобігання та/або протидії корупції.

До кандидатів для включення до складу робочої групи належать:

представники інститутів громадянського суспільства, які здійснюють громадський контроль за діяльністю організації;

експерти, які володіють спеціальними знаннями у сфері діяльності організації та/або у сфері запобігання та/або протидії корупції;

представники юридичних осіб, які взаємодіють з організацією або є споживачами адміністративних послуг, які надаються організацією                         (у разі надання таких послуг).

До складу робочої групи не включають зовнішніх заінтересованих сторін та їхніх представників у разі наявності відомостей про них у Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.

У випадку відмови у включенні до складу робочої групи особи, яка не є працівником організації, або її виключення зі складу робочої групи таке рішення повинно бути обґрунтованим, доводитися до відома особи та зовнішньої заінтересованої сторони, яка надала її кандидатуру (у разі наявності).

Надати кандидатуру до складу робочої групи можливо шляхом надсилання пропозицій на електронну адресу: yakimovich@oblinfo.dp.ua до 12 травня 2023 року.