Новини

Одна з бібліотек Кам‘янського району Дніпропетровщини стала справжнім волонтерським хабом і культурним центром

Still1219_00001

Тут проводять різноманітні заходи, як для місцевих жителів, так і для переселенців.

«Ми з самого початку війни намагаємось усіляко підтримати себе, наших читачів, гостей нашого міста. Зараз їх понад 40 тисяч у нас проживає, і понад 300 людей вже є читачами нашої бібліотеки. Проводимо різні заходи: краєзнавчі, хоббі-клуб, лекції з історії культури, дні кіно, концерти, презентації та багато іншого», — розповідає Тетяна Геросюта, заступник директора бібліотеки.

Бібліотека запросила до співпраці майстринь громади. Свої витвори митці продають відвідувачам бібліотеки. При цьому частина коштів іде на потреби ЗСУ. Однією з таких майстринь є Анастасія Пустовойтенко. Вона організувала в бібліотеці «Школу акварелі», де малює картини і навчає усіх бажаючих художньому мистецтву:

«Це картини моїх учнів. В мене навчаються і діти, і дорослі. Є картини діток з Маріуполя та Краматорська».

На виручені кошти бібліотека закуповує необхідні речі для бійців на передовій.

«Це і смаколики, і газові балончики, і шкарпетки. Більше того, ми самостійно ще виготовляємо окопні свічки. Усе це через волонтерів регулярно передаємо на фронт», — зазначила Тетяна Геросюта, заступник директора бібліотеки.

Окрім того, у бібліотеці представники благодійного фонду «Карітас» проводять юридичні консультації.

«Кожну п‘ятницю приймаємо людей. Якщо людина не може, є всі контакти наші, аби провести консультацію за телефоном або домовитись особисто на інший час», — сказала Євгенія Ступак, юрист БФ «Карітас».