Новини

Повоєнна відбудова України буде успішною за наявності кваліфікованих кадрів – про це у Дніпрі говорили учасники Міжрегіональної науково-практичної Конференції

!IMG_8287

Головна тематика заходу: залучення роботодавців до здійснення професійної освіти за дуальною системою з використанням німецького досвіду.

«Трудовий робочий потенціал в Україні може бути покращений лише завдяки термінової модернізації професійно-технічної освіти за запитом економіки. Мільйони вимушено переміщених осіб, сотні релокованих підприємств потребують переорієнтації професійно-технічної освіти на професії та часткові кваліфікації, особливо для дорослого населення. І це має стати вагомою складовою модернізації професійно-технічної освіти в Україні», – сказала начальниця гуманітарного управління облради Лілія Гиренко.

Учасниками Конференції стали представники Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини, керівництво Запорізької організації роботодавців, Дніпропетровське обласне об‘єднання профспілок, представники органів обласної влади.

«Федерація організацій роботодавців Дніпропетровщини за підтримки партнерів від обласної влади та обласного об’єднання профспілок, вважає за необхідне провести модернізацію професійної освіти шляхом впровадження дуальної системи навчання за німецьким досвідом. Ми докладемо усіх можливих зусиль до розповсюдження напрацьованих з європейськими партнерами здобутків в інших регіонах України, сусідніх областях – Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Полтавської, Харківської та інших», – сказав Віктор Сергєєв, голова Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини.

Від німецької сторони виступила Сьюзан БАХ, директор Освітнього Центру Економіки федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія. Разом учасники заходу прийняли рішення розповсюджувати в інші регіони України наступні напрацювання Дніпропетровщини:

🔹впровадження елементів дуальної системи професійно-технічної освіти;
🔹навчання наставників на виробництві;
🔹професійна орієнтація учнів – Програми «Мініфеномента-Україна» та «Школа-економіка»;
🔹розвиток мікро-кваліфікацій (проєкт ETF).