Новини

🇺🇦 Підтримка української нематеріальної спадщини в умовах війни: у Дніпрі відбулася друга координаційна зустріч, організована Міністерством культури та інформаційної політики України.

IMG_9848

 

Зустріч відкрили містер Тім Куртіс (Mr Tim Curtis), Секретар Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини 2003 р. та Катерина Чуєва, заступниця Міністра культури та інформаційної політики України.

 

✅ Учасниками зустрічі були представники громад – носії елементів нематеріальної культурної спадщини, які включені до Списків ЮНЕСКО та Національного переліку, представники громадянського суспільства, осередків культури та територіальних громад України.

 

Пані Фуміко Охіната, керівник відділу управління програмою «Організація живої спадщини» зазначила:

 

«Дуже важливо регулярно проводити заходи, спрямовані на охорону нематеріальної культурної спадщини України. Потрібно провести оцінку потреб збереження української живої спадщини у громадах, представники і носії елементів НКС яких виїхали до сусідніх країн, зокрема: Угорщини, Молдови, Польщі, Румунії та Словаччини».

 

🧑🏻‍🏫 Олександр Буценко, керівник ГО «Центру розвитку демократія через культуру» інформував про впровадження проєкту, спрямовано на підвищення обізнаності школярів щодо елементів НКС.

 

Окремо було зазначено про можливість фінансування з Надзвичайного фонду спадщини ЮНЕСКО охоронних проєктів та заходів в Україні.

 

🤝 Учасники зустрічі обмінялися досвідом і інформацією щодо впровадження поточних ініціатив, направлених на збереження української живої спадщини. Особливу увагу приділили можливим діям на виклики під час воєнної агресії в Україні.