Новини

Практичні вигоди та як їх досягти: в Дніпрі відбувся форум євроінтеграції

ODA_5592

Регіональний форум зібрав понад сотню експертів, дипломатів, підприємців, представників фондів та громад, керівників органів місцевого самоврядування, міжнародних та вітчизняних фахівців сфери євроінтеграції.

Вони обговорювали зовнішньополітичні пріоритети країни, поглиблення взаємовідносин між Україною та ЄС та переваги зони вільної торгівлі.

«Євроінтеграція – це практичні вигоди, які може отримати кожен мешканець Дніпропетровщини від того, що країна починає жити за новими, високими стандартами. Сьогодні на форумі ми презентуємо цифрові інструменти DIABASE, DIAGRAM, інвестиційний портал, які дозволяють європейським партнерам знайти колег для реалізації спільних інвестиційних проєктів. В тому числі за пріоритетними напрямками. Це, зокрема, воднева енергетика, виробництво обладнання для промислового холоду, аграрне машинобудування, виробництво листового скла, зберігання та поглиблена переробка сільськогосподарської продукції. Під кожен із зазначених напрямків нами запропоновані території в регіоні та партнери», – сказав заступник директора Дніпропетровського інвестиційного агентства Алім Молодан.

 

Основною темою форуму стало впровадження євроінтеграційних практик на місцевому рівні. А також — вихід на ринок ЄС українських ФОП-пів, кооперативів та фермерських господарств.