Новини

Принципи роботи обласної ради! Про це сьогодні дізнавалися діти з Петриківщини.

IMG_7601

Школярі відвідали музей місцевого самоврядування та сесійну залу обласної ради. Голосували як справжні депутати та слухали цікаві лекції. Голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов зустрівся із учнями Петриківки у власному кабінеті. Пояснив малечі, як працює виконавчий апарат, постійні комісії та інші тонкощі місцевого самоуправління. Тепер різницю між сесією у Верховній раді та обласній, знає кожен учасник екскурсії.

Такі корисні екскурсії проходять в обласній раді на постійній основі. Головна мета – виховувати обізнане та грамотне покоління через зрозумілість та прозорість представницького органу. Голова обласної ради Гліб Пригунов переконаний, що знати про функції, можливості та роботу органів місцевого самоврядування повинна кожна обізнана людина, чим раніше, тим краще: «Ми, як керівництво області, вважаємо, що треба роз’яснювати принципи роботи обласної влади. Якщо вони змалку розумітимуть роботу державних органів зсередини, їм надалі буде простіше втілювати власні ініціативи, вирішувати нагальні питання, приєднуватись до програм і проектів».

З цією метою, за ініціативи Гліба Пригунова, проводиться «Школа молодого політика». Слухачі курсу мають змогу отримати нові знання та зробити перші кроки у своє політичне майбутнє. Інтенсив включає практичні та теоретичні навчання від кращих тренерів та громадських експертів з політичного лідерства, сучасних комунікацій та особистого розвитку.

Наприкінці екскурсії дітей також запросили приєднатися до більш глибокого вивчення азів управління та політичної діяльності у «Школі молодого політика» та вручили пам’ятні подарунки.