Новини

Профорієнтація та кар’єрний супровід – такою була тема круглого столу, що відбувся у Дніпропетровській обласній раді

IMG_5462

Головна мета заходу  – популяризація та збільшення зацікавленості у молоді в отриманні технічних професій. Круглий стіл зібрав роботодавців області, німецьких експертів та керівників експериментальних закладів, що займаються STEM-освітою. У дослідженні за цією системою  беруть участь 40 навчальних закладів області.

STEM-освіта — це об’єднання наук, спрямоване на розвиток нових технологій, інноваційного мислення та забезпечення потреб сучасного ринку праці.

Робиться це за допомогою створення та впровадження авторських програм, ранню профілізацію та профорієнтацію, організацію науково-дослідницької, проектної, винахідницької діяльності учнів та вчителів, масових науково-популярних заходів та ін.

«Ми активно співпрацюємо з німецькими експертами та роботодавцями, переймаємо їх досвід і знання у популяризації технічних професій та у запровадженні дуальної освіти.  Наш обов’язок перед суспільством – дати можливість працевлаштування студентам, а роботодавцям – підготовити кваліфіковані кадри. За тими спеціальностями, які затребувані на ринку праці», — зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.