Новини

Українська делегація продовжує роботу на MSV-2019. Гліб Пригунов зустрівся із губернатором Південноморавського краю Чехії.

JMK_setkání_ukrajina_voroněž_5

Штучний інтелект, модифікації промислового обладнання, повна автоматизація виробництва, яскраві презентації та інновації. Міжнародна виставка машинобудування MSV у м. Брно триває. Голова обласної ради Гліб Пригунов, який очолює українську делегацію, розповів: «Штучний інтелект – не майбутнє, а сьогодення! І не тільки для європейців. Переконався, Україна також може дозволити це собі. Лазерні обробки металу, пластмаси, дерева та інше. Навіть невеличкі наші підприємства можуть придбати таке обладнання, що майже повністю автоматизує виробництво. Світом рухає прогрес!».

Також Гліб Пригунов зустрівся із губернатором Південноморавського краю Чехії Богумілом Шімеком. Вони домовилися про налагодження бізнесових зв’язків та обмін студентами, адже в обох країнах готують кадри за схожими замовленнями промислових підприємств. Чеський досвід європейської інтеграції та потенціал нашої області можуть стати локомотивом розвитку економік двох регіонів. Тим паче, як зауважив Гліб Пригунов, Дніпропетровщина дуже схожа із Піденноморавським краєм Чехії: «Обидва регіони сильні промисловістю та розвинутим сільським господарством. А Дніпро та Брно — схожі великі міста, культурні центри, із високим інтелектуальним потенціалом, великою кількістю вишів».

Далі за програмою Міжнародної виставки пройде Бізнес-день України. Наша делегація детально і за напрямками презентує можливості країни та, зокрема, Дніпропетровської області. Головна мета – налагодження партнерських контактів для співпраці, пошук нових можливостей взаємовигідного торгово-економічного співробітництва.