Новини

Реальна децентралізація влади, реальна допомога воїнам АТО, здоровий спосіб життя – все це наочно продемонстрували сьогодні Президенту в Дніпропетровській області

img_8615

Голова обласної ради Гліб Пригунов взяв участь у робочому візиті Президента України Петра Порошенко на Дніпрпетровщину.
У Слобожанському Дніпровського району відкрили сучасний дитсадок. Його звели «з нуля» без жодної копійки державних коштів. На відкритті дошкільного закладу Президент України Петро Порошенко назвав його «прикладом децентралізації». Нагадаємо, що Дніпропетровська область є лідером у створенні об’єднаних територіальних громад в рамках проведення децентралізації влади в Україні. . «Завдяки децентралізації місцеві бюджети зросли в рази. Громади не питають дозволу у Києва, а самі заробляють ці гроші. Вони – господарі на власній землі, – сказав Петро Порошенко». Дитячий садочок був зведений за кошти обласного бюджету та бюджету місцевої громади. Саме новоствореним громадам надана можливість розпоряджатися самостійно бюджетними коштами, а ці гроші приносять більше користі території. «У втіленні децентралізації – ми першопрохідці, часто ми йдемо методом «проб і помилок», але успішні новостворені громади, такі як Слобожанське – це аргументований приклад для інших об’єднуватися і створювати нові територіальні громади», — підкреслив Гліб Пригунов.
Варто додати, що в дитячому садочку використовуються нові методики виховання – тут здоровому способу життя приділяється чи не найголовніша увага. Тож, Президент подарував малечі апарат, що виробляє кисневу пінку.

У ході візиту Президент також вручив ключі від квартир 24 родинам військових. «Дуже важливо те, куди солдат повертається — додому. Ми на сьогодні приділили першочергову увагу забезпеченню житлом військовослужбовців. І мені приємно, як Президенту і Верховному головнокомандувачу, звітувати перед суспільством, що майже 2,5 тисячі квартир були за ці два роки передані військовим лише Збройних Сил України, ще понад 2 тисячі — підрозділам Нацгвардії, СБУ, вашої служби і прикордонникам», — зазначив Президент України Петро Порошенко.
На Дніпропетровщині за останні 2 роки 170 родин військових отримали нові квартири.
Голова держави відвідав також перший і єдиний в Україні музей АТО під відкритим небом. Президент наголосив, що саме Дніпропетровський регіон став – форпостом незалежності України.
«Більшість Дніпропетровців підтримують політику Президента Порошенка. Ми відчуваємо себе єдиною командою, в якої спільні погляди на розвиток країни, на державну політику. Ми підтримуємо нашого Президента, ми потужна спільна команда», — зазначив Гліб Пригунов.