Новини

Роль кожного українця значна та неоціненна у побудові незалежної держави

IMG_3722

Сьогодні вся Україна святкує 26 річницю своєї незалежності. Відзначили свято і у Дніпрі. В урочистому покладанні квітів до пам’ятника молодому Шевченку взяли участь голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов, керівництво облдержадімінстрації та міської ради, народні депутати, громадськість та молодь, представники правоохоронних та силових структур, духовенство.

 «Поняття незалежності набуло в останні роки для нас особливого значення. Цей день є особливо важливим для кожного з нас. Дух патріотизму об’єднав нас. Попри всі негаразди Україні вдалось зробити рішучі кроки в напрямі економічного зростання і зміцнення незалежності. Ми змогли підняти українську армію на якісно новий рівень, зріс престиж військовослужбовців, які ціною свого життя відстоюють наші кордони. Впевнений, що роль кожного українця значна та неоцінена у побудові незалежної держави. Бажаю вам наснаги і сил, нових перемог і здобутків заради нашої держави, гідного європейського майбутнього кожному з нас в незалежній Україні!», — зазначив Гліб Пригунов.

Протягом дня на жителів та гостей Дніпра й області чекатимуть святкові концерти, заходи та фестивалі, де кожен зможе гарно та корисно провести свій час.

Зранку 24 серпня на Фестивальному причалі пройде Ukrainian Workout Fest – 2017, на якому позмагаються атлети з різних країн світу. Надвечір тут же почнеться концерт за участю групи «Ляпіс-98″, Гуляйгород GG», українських виконавців Арсена Мірзояна та Наталки Карпи. Також на набережній пройде фестиваль їжі «World kitchen food».

У селищі Майське на всіх чекає авіа-шоу за участю літаків та гелікоптерів «Вільне небо-2017», тут же працюватимуть точки з вуличною їжею та дитячі майданчики, а також виступ гуртів «»Ангажемент на вторник»,.»Скрябін» та «Selfy». У Кривому Розі День Незалежності відсвяткують забігом у вишиванках по території парку ім. Федора Мершавцева та автопробігом зі станції Рокувата. Також по всьому місту виступатимуть місцеві колективи. На площі біля СК «Локомотив» відбудуться спортивні змагання та дискотека.

Але найбільша увага цього дня буде прикута до Апостолівського району. Саме тут починаючи від сьогодні та до 26 серпня пройдуть масштабні фестивалі: міжнародна мистецька мега-імпреза «SIRKOMEGAFEST»! — «Звитяга Отамана Сірка-на крилах незалежності -2017» та «OTAMAN ROK FEST» — «Вдаримо козацьким роком по ворогам української нації», які присвятили Дню незалежності. Захід проходить під патронатом голови Дніпропетровської обласної ради Гліба Пригунова та стане яскравим продовженням святкування Дня незалежності України у нашому регіоні. Урочисте відкриття фестивалю – 24 серпня 2017 року о 14.00 годині, на Центральному майдані с. Грушівка, Грушівської об’єднаної територіальної громади та 26 серпня 2017 року о 17.00 годині, біля пам’ятника козакам с. Токівське, Грушівської ОТГ, що у Апостолівському районі. Протягом 3-х святкових днів на гостей Дніпропетровщини чекають футбольний турнір імені отамана Сірка, танцювальні вихиляси «З ночі до ранку». Хедлайнери імпрези: гурти «Вертеп» та «Гайдамаки», «Solaris Big Band» та інші. А також – люди вогню «Радослав», козарлюга Колоброд, всеукраїнський фестиваль патріотичної козацької пісні «Тобі Україно – полум’яні серця», співачка «Кліо», вироби народних майстрів Дніпропетровщини та України, страви національної кухні та багато іншого.