Новини

«Сади Перемоги». Новопокровська громада Дніпропетровської області

!IMG_6327

33 населених пункти, 8 тисяч місцевих жителів, 580 ВПО. Разом саджають овочі. Збирають врожай. Готують та консервують.

Як зазначає Людмила Муркович голова Новопокровської селищної ради:

«Звернулися до всіх жителів громади, щоб кожен засадив свій город як ніколи. Прийняли рішення і з освітянами, щоб усі засадили свої городи по установах та організаціях».

Долучились фермери, усі жителі, переселенці. Засадили 11 шкільних городів.

Людмила Муркович розповіла: «На даний час уже більше 1000 банок законсервовано різної продукції. Десь 600 — огірки, помідори, кабаки. Десь 50 банок варення. 300 л томатного соку, заправки до борщів. Тому що ми готуємо смаколики ще для наших воїнів. Якщо брати минулий період, то передали ми до 3 тонн наварів різних».

Зібрали близько 200 відер картоплі, 50 кг моркви, цибулі, буряка. «Фермерське господарство» надало більше 2 тонн м’яса. Закрили до 1000 банок тушонки. У місцевій школі на городі вирощують овочі, а в їдальні готують.

Володимир Захарченко директор місцевої гімназії:

«Шкільний город був посаджений в рамках ініціативи «Сади Перемоги». Кинули клич усім, аби приходили садить, потім збирать. Отже, виростили ми огірки, помідори, кабачата. Є у нас також буряк і морква».

Кожний заклад освіти у громаді приєднався. Школи, садочки та гімназії мають свої «Сади Перемоги».

Світлана Шова керівник початкової школи

«З перших днів війни стали на продовольчу безпеки нашої громади і наших воїнів. І вчителі, в технічні співробітники, жителі села постійно готують випічку, роблять консервацію. Направляємо для воїнів, для ВПО, для територіального центру, де живуть одинокі люди».

Приєднався і місцевий дитячий садочок. Тут висадили помідори прямо на клумбі. Вже законсервували понад 100 літрів соку, помідорів, компоту, огірків. У найближчих планах — зробити яблучний, айвовий сік і варення.