Новини

СБУ відзначає 29-ту річницю

D8F31AAE-2B55-465E-8276-7325D6E8AD0A

25-го березня Україна святкує День Служби безпеки. Рішення запроваджено згідно з Указом Президента від 22 березня 2001 року. Щорічно цього дня відзначаються заслуги працівників СБУ у справі захисту державного суверенітету України, конституційного ладу, територіальної цілісності, законних інтересів держави.

За роки роботи працівники Служби безпеки неодноразово доводили, що можуть гідно протистояти як внутрішнім, так і зовнішнім викликам.

Зокрема, за минулий рік співробітники СБУ знешкодили 81 організоване злочинне угруповання. Із них 30 пов’язані із наркобізнесом, 18 — із корисливо-насильницькими злочинами. За злочини, вчинені в організованих формах, засуджено 31 особу.

Також упродовж 2020-2021 років за матеріалами Служби безпеки України різні правоохоронні органи відкрили 184 кримінальні провадження стосовно екологічних злочинів.

«Не можливо оминути увагою вагомий вклад співробітників Служби Безпеки України в Дніпропетровській області. Сьогодні я хочу побажати вам залишатись стійкими, виваженими й хоробрими у будь-якій ситуації. Бажаю, аби погроз державній безпеці та ворожих провокацій було менше, а позитивних, радісних моментів на службі та вдома — якомога більше. Бережіть себе та Україну!»— привітав співробітників СБУ голова обласної ради Микола Лукашук.

Нагадаємо, що на початку року Микола Лукашук провів робочу зустріч з керівництвом спецслужб в області, військовими, рятувальниками. За результатами цієї зустрічі на четвертій сесії обласної ради було закладено 18 млн гривень на фінансову допомогу СБУ, Прокуратурі, Нацгвардії, військовим, ДСНС, Національній Поліції тощо. Це втричі більше, ніж торік. Виділені кошти буде вкладено у оновлення техніки, оснащення та екіпіювання.