Новини

Свій ювілей відсвяткував «Дніпропетровський фаховий коледж спорту» Дніпропетровської обласної ради

msg-518201556-178138

Закладу виповнилося 40 років. За час існування коледжу було підготовлено 49 учасників Олімпійських ігор, 13 учасників юнацьких Олімпійських ігор, 145 чемпіонів та призерів чемпіонатів Європи, 98 чемпіонів та призерів чемпіонатів світу.

«Колективом закладу проведено колосальну роботу з підготовки спортсменів. І це не лише про організацію освітнього та тренувального процесів, а й про психологічну підтримку, оскільки професійні спортсмени живуть іншим життям: де є суворий режим харчування, сну, тренувань, навчання. Це виснажує психіку і важливо знайти правильні слова підтримки, аби людина не кинула займатися тим, що їй дійсно подобається і продовжила розкривати свій потенціал», – зазначила Лілія Гиренко, начальник управління з питань культури та спорту виконавчого апарату обласної ради.

Заклад розпочав свою діяльність у 1983 році. За час свого існування він декілька разів змінив свій освітній рівень, проте залишався закладом спортивного профілю. Вихованням та підготовкою до міжнародних змагань зі студентами-спортсменами займаються Заслужені працівники фізичної культури і спорту України, Заслужені тренери України, Заслужені майстри спорту України, Майстри спорту України, Майстри спорту Міжнародного класу.

«Головною метою коледжу завжди було забезпечення відбору та спортивної підготовки найобдарованіших дітей та молоді, створення умов для розвитку їхніх індивідуальних здібностей з метою досягнення високих результатів та поповнення Національних збірних команд з видів спорту у поєднанні зі здобуттям учнями та студентами відповідної освіти. Колективом закладу вже багато зроблено та попереду в нас ще багато роботи», – поділився планами на майбутнє Олег Дерлюк, виконуючий обов’язки директора КЗ «Дніпропетровський фаховий коледж спорту» ДОР».