Новини

Проєкт методцентру профтехосвіти Дніпропетровщини отримав 2 місце у Всеукраїнському конкурсі «Столиця навчання та освіти дорослих».

photo1702980688

Представники навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області разом з Дніпропетровською обласною радою, Федерацією організацій роботодавців Дніпропетровщини та Дніпропетровською обласною організацією Всеукраїнської асоціації професійно-технічної освіти продемонстрували вражаючі результати з реалізації освіти для дорослих.

Адже в області діє Стратегія регіонального розвитку освіти дорослих до 2027 року.

Основні її напрямки: усунення недоліків традиційного навчання. Опанування здобувачами нових технологій та професійного обладнання. Задля цього за останні 2 роки залучено близько 1 мільйона гривень іноземних інвестицій на навчання дорослого населення.

Окрім цього, працюють 36 навчально-практичних центрів сучасних виробничих технологій та втілюються спеціальні освітні програми для дорослого населення: навчання пройшли 76 осіб, які працевлаштовані на підприємства Дніпра. Також проведено 530 профорієнтаційних заходів та тренінгів для розвитку підприємництва.

У цьому напрямку активно використовуються й інновації та інформаційна підтримка: запущено телеграм-бот @ptodnipro_bot з інформацією про можливості провайдерів освіти.