Новини

«Велике космічне прибирання»: відбулось нагородження переможців обласного творчого конкурсу серед учнів закладів загальної середньої та позашкільної освіти.

msg-518201556-178965

Нещодавно світ познайомився із книгою нідерландських письменників Яна і Йоахіма Чечерські «За небокраєм: велике космічне прибирання», в якій вірні друзі Кі та Ра вирішують дізнатися звідки у космосі береться сміття.

Надихнувшись цією історією ГО «Асоціація Ноосфера» у співпраці з КЗВО «Дніпровська академія неперервної освіти» ДОР» провели творчий конкурс «Велике космічне прибирання» за п’ятьма номінаціями:

• Постер або листівка за темою «Космічне прибирання»;
• Анімація за темою космічного сміття;
• Твір за темою «Велике космічне прибирання»;
• Презентація ідей боротьби з космічним сміттям;
• Науковий аудіоподкаст за темою засмічення космічного простору.

Участь у конкурсі взяли понад 300 дітей віком від 10 до 16 років.
В рамках заходу з відзначення переможців пройшла презентація книги, анонс фільму, створеного за мотивами книги, та навчально-пізнавальний захід для дітей із лекціями й майстер-класами для різних вікових категорій.

«Все більше людей починають турбуватися про екологію на Землі. Але є й ті, кого турбує екологія космічного простору, адже навіть найменші частинки уламків застарілих ракет та супутників на великих швидкостях можуть нанести значну шкоду новітнім космічним апаратам та наразити на небезпеку життя астронавтів. Мені сподобалося дитяче бачення вирішення проблеми з очисткою навколоземного простору. Сподіваюся, що хтось з них, коли виросте, продовжить займатися цією темою і збереже наш всесвіт», – поділилася своїми враженнями Лілія Гиренко, начальник управління з питань культури та спорту виконавчого апарату обласної ради.