Новини

Сучасні технології і передове реабілітаційне устаткування: в одному з комунальних медзакладів обласної ради готується до відкриття нове відділення для реабілітації військових

!_IMG_6810

Завдяки подружжю філантропів Віктора та Олени Пінчуків, відділення «Recovery» на 36 ліжок повністю обладнано найсучаснішими тренажерами та медустаткуванням для якісної допомоги Захисникам і Захисницям України.

«З Фондом Віктора Пінчука обласна рада та ОВА торік підписали меморандум про співпрацю. Завдяки партнерству з благодійниками проведено капітальний ремонт приміщень, закуплено й встановлено сучасне медичне обладнання. Рівень – дуже потужний. І дуже фахові, професійні медпрацівники. Побудова якісної системи реабілітації – один з пріоритетних напрямків нашої спільної роботи разом з начальником ОВА Сергієм Лисаком. Впевнений: до кінця року ми відкриємо ще ряд потужних відділів в області», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Тут фахівці працюють з різними ускладненнями після травм, зокрема мінно-вибухових травм. Є апаратура для реабілітації руки, бруси з перешкодами для відновлення навичок ходьби, фізіотерапевтичні та багатофункціональні реабілітаційні комплекси, пристрої, системи високого технологічного рівня.

«Ми можемо працювати навіть з важкими пацієнтами, адже завдяки таким технологіям вдається відновити втрачені функції кінцівок, допомогти нашим бійцям максимально повернутися до нормального життя», – сказав головний лікар закладу.
Представники фонду зазначають: в Україні вже працюють 4 інноваційні реабілітаційні центри, до кінця поточного року буде відкрито вже 10 таких центрів, де зможе отримувати якісну реабілітаційну допомогу понад 11 тисяч пацієнтів. На наступний рік – не менш амбітні завдання.

«Наші Герої та Героїні борються на військовому фронті за нашу з вами незалежність. І вони мають бути впевнені, що якщо з ними щось трапиться, буде загроза їхньому життю та здоров’ю, вони можуть розраховувати, що тут ми теж боротимемося за їхню незалежність. За їхню самостійність.
Унікальність створених нами центрів насамперед у тих спеціалістах, які в них працюють, адже обладнання в їхніх руках стає ефективним. Без ентузіастів, без людей, в яких горять очі, це буде просто купа заліза. Лікарі також відчувають, що вони на фронті. Лікарні, центри – це їхні окопи», – зазначив засновник проєкту «Recovery» Віктор Пінчук.

Військові, які проходять реабілітацію, діляться враженнями:

«Це дійсно дуже високий рівень. І я вже деякий час знаходжуся тут на реабілітації. Скажу так: результат є, прогрес помічаю після кожної вправи та процедури. Дуже уважні і професійні лікарі, що також дуже впливає на процес відновлення», – зазначив поранений.