Новини

Сьогодні в Україні відзначається День місцевого самоврядування.

5deb3c89d18cb620491719

 

Його святкують 7 грудня вже 30 років поспіль. 10 перших років — неофіційно, адже українці відзначали професійне свято з того часу, як Верховна Рада України 7 грудня 1990 року прийняла Закон «Про місцеві ради народних депутатів Української РСР та місцеве самоврядування».

Вже з 2000 року свято набуло офіційного статусу.

Сьогодні із нагоди професійного свята депутатський корпус та голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук привітав усіх працівників місцевого самоврядування регіону:

«Шановні працівники сільських, селищних, міських, районних та обласних рад, депутати всіх рівнів! Щиро вітаю вас з професійним святом — Днем місцевого самоврядування!

На місцеве самоврядування сьогодні покладена неабияка відповідальність. Створення комфортних умов проживання мешканців великих міст і маленьких селищ, добробуту людей, економічний розвиток громади і захист інтересів кожного її жителя — все це лежить на ваших плечах та вимагає щоденної самовіддачі. Саме ваша робота крок за кроком перетворює Україну на заможну, успішну та по-справжньому європейську державу.

Прийміть щирі вітання зі святом! Дякую кожному депутату, працівнику апарату місцевого самоврядування за вірність своїй справі. Обраний вами шлях — нелегкий. Це відповідальна і складна робота, яка вимагає багато сил, але в той самий час повертається людською вдячністю.

Бажаю вам успіху, наснаги, міцного здоров’я та родинного затишку!
Завжди виправдовуйте довіру українців!».