Новини

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбулась просвітницька зустріч для аграріїв кількох областей

IMG_1877

Присутні говорили про аспекти держреєстрації речових прав на земельні ділянки сільськогосподарського призначення, оформлення майнових прав засновників фермерських господарств та способи захисту порушених прав.

Відкрив захід начальник Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції Тимофій Дудін. Участі в зустрічі взяли представник Уповноваженого ВРУ з прав людини в Дніпропетровській області, представники проєкту ЄС «Право-Justice», ГО «Спільнота реєстраторів», Асоціації фермерів та приватних землевласників Дніпропетровщини, обласної ради та ДДУВС. А також реєстратори, нотаріуси, адвокати, громадські діячі та представники громад.

Від імені голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука й усього депутатського корпусу з відкриттям заходу присутніх привітав радник голови облради Євгеній Марченко.

«B умовах війни на нас покладена велика відповідальність. Однак, зусиллями українських аграріїв, держава взмозі запобігати світовому голоду. Попри складнощі аграрії Дніпропетровщини продовжують працювати, забезпечувати робочі місця, піднімати економіку нашої області та країни загалом. Вдячний вам за нелегку працю», — сказав Євгеній Марченко.

До події долучилось 393 учасника. З них 299 — онлайн. Найбільше — із Дніпропетровської, Запорізької, Одеської та Миколаївської областей.

«Сьогоднішній захід стане початком для впровадження важливих рішень, пропозицій, обговорень і урегулювання нормотворчої діяльності нашої держави. Переконаний, разом ми розробимо корисні практичні рекомендації для усіх аграріїв регіону», — зазначив ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Андрій Фоменко.

Зустріч поділили на три сесії. Під час першої говорили про земельні правовідносини у сфері державної реєстрації, продаж та поділ земельних ділянок. Друга стосувалась земельних правовідносин у сфері нотаріату, продаж земель сільськогосподарського призначення, відчуження фермерських господарств. А третя секція — правозахисних механізмів у сфері земельних правовідносин й застосуванні способів судового захисту.