Новини

У Дніпропетровській обласній раді заслухали фінансові плани медичних закладів.

DSC_9436

З метою прозорості надходження бюджетних коштів фахівці обласної ради, члени постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства, представники департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації заслухали результати фінансової діяльності за 2022 рік, розглянули фінансові плани на поточний рік та стан укладення договорів про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій на 2023 рік. Обговорили питання, які потребують невідкладного вирішення.

«Ситуація вимагає від кожного керівника високого ступеню відповідальності. Тому керівникам двох закладів охорони здоров’я рекомендовано доопрацювати фінансові плани.
Наше завдання, аби кожен пацієнт отримував лише якісні медичні послуги. Лише разом ми зможемо забезпечити безперебійне функціонування закладів охорони здоров’я, тим самим наближаючи нашу перемогу. Отже, разом до Перемоги!» — підсумувала Аріна Пустова, депутатка Дніпропетровської обласної ради та голова постійної комісії з питань здоров‘я, дитинства та материнства й радниця голови ДОР.

У підпорядкуванні обласної ради 24 комунальних підприємства, які працюють за новою системою фінансування, тобто отримують гроші за надані послуги згідно з договором з Національною службою здоров’я України.

«Сфера охорони здоров’я – одна з тих, що найбільш наближена до людини впродовж усього її життя. І завдання засновників медичних закладів – створити усі необхідні умови для якісного і безперебійного їх функціонування», — зазначила Лілія Гиренко, керівник гуманітарного управління Дніпропетровської обласної ради.