Новини

У Дніпропетровській обласній раді підписали Меморандум з програмою USAID DOBRE

IMG_8503

У заході взяли участь голова обласної ради Микола Лукашук, керівник Програми USAID DOBRE Брайан Кемпл, заступник керівника Програми USAID DOBRE Максим Бурдавіцин, старший регіональний менеджер Програми USAID DOBRE Андрій Нагорний, програмні спеціалісти Програми USAID DOBRE, голови Софіївської, Царичанської, Зеленодольської, Васильківської, Покровської громад-партнерів.

«Я вважаю, що українці є надзвичайно мужніми та сильними. Ми працюємо тут з 2016. Допомагали 100 громадам в 10 областях. Коли почалася війна, сфери взаємодії дещо змінилися. Ми допомагаємо переселенцям. Зараз одним з головних напрямків є підтримка тих, хто залишився без води через підрив Каховської ГЕС», – сказав керівник Програми USAID DOBRE Брайан Кемпл.

Загалом в рамках програми на Дніпропетровщині було реалізовано 72 проєкти на суму 2 160 000 доларів. Наразі 5 громад області є партнерами

«Наша громада постійно зазнає обстрілів. З початку війни багато людей виїхали, десь 30% залишилось. Але зараз багато повернулось, майже 90%. Тож, ми готові до співпраці, реалізації проєктів та розвитку нашої громади!» – сказав Дмитро Невеселий, голова Зеленодольської ОТГ.

Меморандум про співпрацю, який сьогодні був підписаний в обласній раді, має на меті розвиток громад, відновлення територій, подолання викликів, які зараз стоять перед місцевим самоврядуванням.

«Розповів нашим гостям про те, що саме могло б бути цікаво прифронтовій Дніпропетровщині не лише сьогодні, але й після Перемоги України. Зараз це – критична інфраструктура, особливо вода. Потім – створення нових підприємств, робочих місць, відбудова зруйнованих обʼєктів. Обласна рада готова співфінансувати проєкти», – підсумував Микола Лукашук.