Новини

У Дніпрі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

msg-518201556-88652

20 лютого 2014 року учасників Революції Гідності розстріляли силовики режиму Віктора Януковича. Відтоді минуло 10 років.

Сьогодні на Алеї героїв зібралися представники обласної та міської влади, духовенство, правоохоронці, рятувальники, військові, волонтери та небайдужі містяни. Вони вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання. Також була проведена жалобна панахида.

Дніпряни послухали запис, на якому Сергій Нігоян декламує вірш Тараса Шевченка. Наш земляк був активістом Майдану та загинув одним із перших.

«Згадуючи Героїв Небесної Сотні, важливо не просто вшанувати пам’ять. А вкотре усвідомити, якою ціною дається свобода. Весною 2014-го сотні людей з усієї України, різних за віком і професіями, стали єдиною силою, яка зламала російський сценарій. Вони обрали не просто боротьбу, а відповідальність за майбутнє своєї країни, за майбутнє наших дітей, за волю, за демократію, за незалежність, яку ми сьогодні захищаємо. Ми розуміємо ціну свободи та незалежності, і саме тому ми ніколи не поступимося. І коли ми говоримо «Слава Україні», «Героям Слава», маємо на увазі не звичні слова. Це наша молитва, наш обов’язок перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя за нашу свободу. Світла пам’ять Героям Небесної Сотні», — сказав голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.