Новини

Історія місцевого самоврядування Дніпропетровщини: в обласній раді провели екскурсію для студентів

msg-518201556-189688

Студенти історичного факультету ДНУ ім. О. Гончара завітали до Музею історії місцевого самоврядування Дніпропетровщини, що розташований у будівлі обласної ради. Такий захід допоможе їм, зокрема, краще пройти наукову практику.

Максим Кавун – завідувач відділу ДНІМ ім. Яворницького – розповів молодим людям про розвиток інститутів місцевого самоврядування регіону, показав унікальні експонати.

Також під час екскурсії, студенти змогли спробувати себе у ролі депутатів у сесійній залі. Вони познайомилися з представниками депутатського корпусу, які розповіли про свої повноваження та роботу виконавчого апарату.

«Найкраще для істориків – наглядно побачити матеріали та експонати, які занурюють їх у відповідну історичну тематику. У нашому музеї можна відслідкувати як розвивалося місцеве самоврядування Дніпропетровщини. Молодь – наше майбутнє. Саме ці юнаки і дівчата розбудовуватимуть нашу країну. Тож ми долучаємося до формування їхньої свідомості, чіткої громадянської позиції», – розказала Лілія Гиренко – начальниця управління з питань культури та спорту Дніпропетровської обласної ради.

Такі тематичні екскурсії для студентів та представників громад у Дніпропетровській обласній раді стали вже традиційними.