Новини

У Дніпрі відкрили «Юрту Незламності»

!DOR00387

Проєкт є міжнародним і відображає багаторічні дружні стосунки між українським та казахським народом. Загалом таких «Юрт Незламності» доставлено в Україну шість. Їх вже відкрили у Бучі, Києві, Львові, Одесі, Харкові. Останню сьогодні встановити у Дніпрі.

«В юрті усі бажаючі зможуть зігрітися, зарядити свої телефони, випити гарячого чаю та скуштувати казахські традиційні страви. Вона є знаком взаємодопомоги і дружби України й Казахстану. Знаком того, що вільні казахи ніколи не будуть осторонь тієї біди, яка сталася в нашій державі», – розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

«Юрти Незламності» різні за розміром. Деякі вміщують від 15 до 30 людей, інші – до 60 одночасно. Проєкт реалізується за ініціативи голови міжпарламентської групи дружби «Україна – Казахстан» народного депутата України Сергія Нагорняка, казахського бізнесмена Даулета Нуржанова та представників казахської діаспори в Україні.

«Дуже важливо, що наші партнери завжди готові підтримати Україну. Не тільки у мирний час, але й коли до нас прийшла біда. Це є яскравим доказом того, що усі цивілізовані народи бачать і розуміють, наскільки українці щирі та сміливі! Разом переможемо!» – сказала Інна Медяник, Почесний консул Республіки Казахстан у Дніпрі.

«Ми розуміємо, як сильно українці зараз потребують підтримки. Тому із задоволенням долучилися до реалізації проєкту у Дніпрі, бо хочемо, щоб якомога більше людей відчуло турботу», – розповіла Асія, волонтерка.

На відкриття «Юрти незламності» прийшли дніпряни, військові та гості міста. Вона також є своєрідним культурним простором, де люди можуть ознайомитись із багатою культурою Казахстану. Тут також планується проведення майстер-класів, різних заходів тощо.

«Дякуємо нашим партнерам за підтримку. Кожного разу, коли дружні країни допомагають нашій державі, це зміцнює нас і наближає Перемогу», – підсумував перший заступник начальника Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

!DOR00327!DOR00444

!DOR00473

!DOR00447!DOR00483!DOR00771!DOR00733!DOR00690!DOR00649!DOR00378!DOR00630!DOR00349