Новини

У Дніпрі студенти усіх країн та континентів звернулися до ООН!

!_MG_6229

Сьогодні в університеті імені Альфреда Нобеля було підписане звернення до міжнародної спільноти – в ньому запропонували ООН  підтримати ідею студентського свята.

Така акція присвячена Дню Єднання студентів країн Європи, Америки, Азії та Африки. Свято у Дніпрі відбувається вже вдруге. Його ініціював минулого року інтернаціональний Комітет студентів університету імені Альфреда Нобеля.

Як зазначають у виші, не дивлячись на національні, культурні, релігійні та економічні відмінності, студентство має спільну глобальну мету – зробити сучасний світ кращим та безпечнішим. Це є платформою єднання, а його основа — сучасна якісна вища освіта.

Серед почесних гостей свята були потужні дипломатичні, владні, ділові та культурні організації Гани, Пакистану, Єгипту, Бразилії, Німеччини, Польщі та України. Усіх присутніх зі святом привітав і голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов:

«Студенти єднаються, щоб змінити світ на краще! Кожний з них впевнений, що здобуття вищої освіти сприяє порозумінню та демократизації суспільства. І я дуже пишаюся, що така концепція народжується саме тут, у Дніпрі, в університеті імені Альфреда Нобеля. Сьогодні в ньому навчаються 197 студентів з 37 країн, котрі саме з нашого міста повернуться додому і зможуть поділитися відчуттям цієї єдності з усім світом!».

Цьогорічне свято отримало власний символ — гранат, який зустрічається у різних культурах та етносах і символізує єднання, життя та відродження.

Окрім того, після офіційної частини учасники заходу вийшли на найдовшу в Європі Набережну Дніпра, аби провести масштабний танцювальний флешмоб “U Step”.