Новини

У Камʼянському до Дня захисту дітей відкрили новий малий груповий будинок

!20230601111944_IMG_6449

Тут проживають 7 дітей, позбавлених батьківського піклування. МГБ «Щасливе майбутнє» зведений «з нуля» з метою реалізації державної програми у сфері охорони дитинства, поліпшення соціального захисту та забезпечення прав і свобод дітей.

«Основна задача цієї програми – відійти від інтернатних форм виховання та зробити для дітей умови, максимально наближені до сімейних. Затишні кімнати, зони для навчання та відпочинку. Втім головне – соціалізація, підтримка, індивідуальний підхід до кожної дитини. Колишні інтернати не могли всього цього забезпечити», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Загалом, заклад може прийняти 10 вихованців. Із дітьми працює 6 вихователів, соціальні педагоги.

«В закладі за дітьми доглядатимуть, але й привчатимуть до побуту. Аби вони відчули, що таке родинне коло, і не розгубилися по життю», – сказав Сергій Лисак, начальник Дніпропетровської ОВА.

Юні вихованці вже звикають до нових умов.

«Дуже подобаються кімнати. Вони затишні й світлі. Є ігрова кімната, в якій ми проводимо багато часу», – ділиться враженнями вихованка закладу Аліна.

«Коли ми познайомились з нашими дітьми, я була дуже здивована. У них сяяли очі і вони були дуже щасливі. 6 дівчат та 1 чудовий хлопчик. Впевнена, ми станемо справжньою родиною!» – сказала Ельміра Полтавець, директорка малого групового будинку.

З часом вихованці МГБ зможуть або повернутися до рідних батьків, або для них знайдуть нові родини.