Новини

Фінансова допомога громадам Дніпропетровщини, що страждають найбільше від ворожих атак.

IMG_20230209_161424_587

Таке рішення підтримали депутати Дніпропетровської обласної ради на останній сесії. Згідно з ним, 180 мільйонів гривень закладено в бюджеті Дніпропетровщини на 2023 рік.

«Ці кошти підуть на підтримку громад області, які зазнають ворожих атак. Зокрема, у Нікопольському, Синельниківському та інших районах області, які постраждали внаслідок обстрілів.

Наприкінці минулого року депутатський корпус затвердив виділення 80 млн, на останній сесії додали ще 100 млн грн. В разі необхідності ця сума може бути збільшена.

Також серед важливих рішень XV сесії було те, що Дніпропетровська обласна офтальмологічна лікарня стане університетською клінікою.

На пленарному засіданні депутати проголосували за те, що медичний заклад переходить з обласного підпорядкування на баланс МОЗу.

«Це дуже важливе рішення, адже воно дасть можливість розвивати клініку. На сьогоднішній день, в рамках співпраці з Європейським союзом, є актуальним питанням створення нових форм лікувально-освітніх закладів — університетських клінік — за сучасними європейськими зразками», — розповів Микола Лукашук, голова Дніпропетровської обласної ради.

Поліпшення матеріально-технічної бази закладу та підвищення його науково-фахового потенціалу за рахунок державного фінансування значно підвищить рівень надання офтальмологічної допомоги мешканцям Дніпропетровської області та усієї країни в цілому, сприятиме розробці та втіленню новітніх технологій в діагностиці та лікуванні, дозволить виконувати освітні програми по підготовці кадрів згідно сучасних світових вимог.

«Зміна форми власності не викличе дефіциту надання спеціалізованої офтальмологічної допомоги мешканцям Дніпропетровської області, вона буде надаватися цілодобово всім пацієнтам з очною патологією в рамках програми медичних гарантій», — запевнив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.