Новини

Що Дніпропетровщина постачала й закуповувала в США та які зараз є можливості для підприємців

gZ4CW4w1r46i

Чорні метали, вироби з них та літальні апарати — такі товари минулого року Дніпропетровщина найбільше експортувала у США. Серед послуг — ті, що пов’язані із програмним забезпеченням та допоміжною діяльністю в галузі фінансів.

«Зовнішньоторговельний оборот товарів між Дніпропетровською областю та США торік склав $373,7 млн  (9,5% від загального обсягу України). Позитивне сальдо — $11,6 млн. Експортні операції у Сполучених Штатах зараз здійснюють 92 підприємства регіону. Найбільші з яких: ПАТ «Арселорміттал Кривий Ріг», ТОВ «ІНТЕРПАЙП Україна», ДП «ВО ПМЗ ім. О.М. Макарова», ПАТ «Дніпровський металургійний комбінат», ПрАТ «Сентравіс продакшн юкрейн», — розповіла директорка Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства Валентина Затишняк.

Імпортують товари зі Штатів наразі 377 компаній Дніпропетровщини.  Вітчизняні підприємці найбільш зацікавлені в американському мінеральному паливі, засобах наземного транспорту, машинах та обладнанні. Також в області діє 42 підприємства з американськими інвестиціями.

«Для тих, хто хоче налагодити товарообіг й обмін послугами з США зараз є чудова можливість, — сказала Валентина Затишняк. — 23 листопада 2021 року, о 16:00, відбудеться онлайн вебінар для експортно та імпортно-орієнтованих компаній Дніпропетровщини, які вийшли або планують виходити на американський рикон. Підприємці матимуть змогу представити свої компанії, отримати практичні рекомендації для виходу на ринок США, інформацію щодо специфіки роботи на американському ринку та відповіді на запитання безпосередньо від МЗС України та Посольства України у США. Запрошую всіх долучитись й не нехтувати чудовою можливістю».

Участь у заході за попередньою реєстрацією за посиланням.
Кінцевий термін реєстрації – 16 листопада 2021 року.

Захід відбудеться на платформі Zoom, українською мовою.

Консультації щодо участі в онлайн вебінарі за телефоном: +380567428082

послуги США товари США