Новини

Якісна питна вода 24/7: сучасну очисну станцію встановили у Гречаноподівській громаді Дніпропетровщини

IMG_6661

Це одна з територій області, які постраждали від російського теракту на Каховській ГЕС.

Проєкт реалізується за ініціативи Дніпропетровської обласної ради у співпраці з американсько-українським фондом «RAZOM».

«Тепер 4,5 тисячі жителів — з якісною водою. Цей проєкт — плід співпраці з американсько-українським фондом «RAZOM». Він націлений на підтримку громад Криворізького та Нікопольського районів, які залишилися без води після російського теракту на Каховській ГЕС.
За дорученням Президента ведеться робота із будівництва водогонів до постраждалих районів. А поки цей процес триває, наша мета — забезпечити доступ до води для кожного», — зазначив Микола Лукашук.

Голова Дніпропетровської обласної ради розповів, що планується встановити 20 таких станцій. Вартість однієї — понад 500 000 грн. Наразі вже виготовлені 8, які незабаром запустять у Марганці та в Апостолівській, Грушівській, Мирівській, Томаківській, Девладівській, Глеюватській громадах.

«Ми закупили усі необхідні матеріали та фільтри, які потрібні для роботи станції. Також вона оснащена механізмом, який не дає воді замерзнути взимку», — розповіла Евеліна Курілець, виконавчий директор фонду «Razom» в Україні.

Вода до очисної станції подається з місцевого колодязя. Попередньо її перевірили у лабораторії, провели хімічний та бактеріологічний аналізи.

«Наше село знаходиться далеко від великих міст, і у нас живе багато людей похилого віку. Їм взагалі їздити кудись за водою нереально. Тепер дуже зручно. Прийшов, набрав, скільки потрібно», — каже Світлана, мешканка Гречаноподівської громади.