Новини

«Я – Ветеран»: нову комплексну послугу для військових та членів їхніх родин запровадять у ЦНАПах області

!DOR04566

Сьогодні був підписаний меморандум про співпрацю між Дніпропетровською обласною радою, обласною військовою адміністрацією, Міністерством у справах ветеранів, обласним центром зайнятості, органами виконавчої влади та місцевого самоврядування.

«В кожному центрі надання адміністративних послуг буде фахівець, який працюватиме виключно з ветеранами російсько-української війни та членами їхніх родин. Спеціалісти будуть надавати необхідні послуги під час звернення оперативно, якісно і в повному обсязі. Напрямки – різні: реабілітація, пошук роботи тощо. Робота триватиме в форматі «єдиного вікна». Підтримка влади в питанні реінтеграції воїнів від військового до цивільного життя – обов‘язкова», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Головна мета проєкту «Я – Ветеран» – зробити процес отримання послуг, на які можуть розраховувати військовослужбовці і члени їхніх родин дієвим, оперативним та зрозумілим.

«Ми плануємо запустити цей проєкт в області вже до кінця весни. Зараз буде відбуватися процес навчання спеціалістів, які працюватимуть з ветеранами російсько-української війни. Вони повинні бути повністю підготовлені і професійно надавати послуг будь-якого профілю. Зараз мова йде близько про сотню послуг, надалі цей перелік має збільшитися у кілька разів», – сказав начальник обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

«Важливо, щоб наші військовослужбовці та їхні рідні отримували допомогу швидко і без бюрократичних складнощів. Добре, що область готова до цього, ЦНАПи тут працюють дуже ефективно», – підсумувала Тетяна Калита, заступниця Міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.