Новини

🏥 В одній з лікарень Дніпропетровщини влаштували свято для дітей з нагоди Міжнародного Дня передчасно народженої дитини.

FB_IMG_1668690682953

 

💬 «Щорічно 17 листопада всі країни світу відзначають Всесвітній день передчасно народжених дітей. Традиція святкування цієї події у нашому закладі започаткована з 2012 року. Не став винятком і цей рік, попри складну ситуацію в нашій країні. Адже ми відслідковуємо долю кожного нашого «поспішайки», радіємо їх успіхам та досягненням», – розповіла Ірина, завідувачка одного з відділень лікарні.

 

👶 Наразі в лікарні знаходяться 20 недоношених діток, не тільки з Дніпропетровської області, але й зі східних регіонів України.

 

💬 «Ми виходжуємо цих діток по 2,3 місяці, поки вони не наберуть необхідну вагу та не будуть повністю готові до життя вдома з батьками. Зазвичай недоношеними вважаються дітки від 500гр до 2,5кг, але в нас був рекорд – лікарі виходили дитину вагою 470гр. Медицина зараз вдосконалюється і 50% таких маленьких пацієнтів стають повноцінними, здоровими громадянами», – зазначила Оксана, завідувачка відділенням інтенсивної терапії.

 

👩‍⚕️🧑‍⚕️Медичний заклад щорічно, протягом останніх 10 років відзначає Міжнародний день передчасно народженої дитини.

 

💬 «Ми маємо приклади унікального ведення передчасних пологів та виходжування глибоко недоношених дітей, які відзначені у Національному реєстрі рекордів України. Лікарі медзакладу не втрачають контакту зі своїми маленькими пацієнтами та їх батьками. Щороку зустрічаємось на святкових концертах, присвячених Дню передчасно народженої дитини, та разом радіємо успіхам малечі», – сказав головний лікар закладу.

 

📍На сьогоднішній день, у лікарні функціонує чотири відділення, в яких надається спеціалізована медична допомога недоношеним дітям:

 

— відділення інтенсивної терапії новонароджених з виїзною неонатальною бригадою на 18 ліжок;

— відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених (7 ліжок);

— відділення постінтенсивного лікування та виходжування новонароджених (10 ліжок);

— відділення новонароджених з блоком інтенсивної терапії (5 ліжок).