Новини

Медики обласної «екстренки» отримали понад 600 бронежилетів

!DOR02402

Цінний вантаж в область доправили волонтери з громадської організації «Львівський оборонний кластер» та за сприяння очільника обласної ради. Понад 600 бронежилетів благодійники передали співробітникам обласного центру екстреної медичної допомоги.

«Всі жилети сертифіковані. В них є кишені для зберігання необхідних медикам речей, також кріплення під турнікет. Велика площа захисту для більшої надійності», – розповів співзасновник ГО «Львівський оборонний кластер» Богдан Яринко.

Медики кажуть: бронежилети виготовлені з надвисокомолекулярного поліетилену. Вони зручні і легкі.

«Це відіграє важливу роль, коли лікарям та фельдшерам доводиться тривалий час працювати в умовах небезпеки, під обстрілами. Завдяки волонтерам та зусиллям обласної ради наш особовий склад, який виїжджає рятувати життя людей – більш захищений», – повідомив Радій Шевченко, керівник обласного центру екстреної медичної допомоги.

За словами голови Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука, волонтери з «Львівського оборонного кластеру» допомагають області вже не вперше.

«Торік влітку благодійники передали півтори сотні засобів індивідуального захисту для рятувальників Дніпропетровщини. Така підтримка – дуже цінна для нас. Наші медики – теж на фронті, тож і захист в них має бути надійний. Вдячний волонтерам та всім, хто допомагає благодійникам із виготовленням бронежилетів», – підсумував очільник обласної ради.

Організація «Львівський оборонний кластер» за час своєї діяльності виготовила і передала до різних регіонів України десятки тисяч військових бронежилетів. Також передають і дитячі евакуаційні комплекти, наразі закривають потреби медиків. Із виготовленням волонтерам допомагають підприємці, інвестори та всі небайдужі українці.