Новини

Вантажівки не їздитимуть центральними вулицями Дніпра — об’їзну дорогу будуватимуть за дорученням Президента.

!MG_8629

 

Завершення будівництва ця дорога чекає вже 10 років. Розпочали проєкт у далекому 2011, у 2014 через відсутність фінансування роботи було призупинено.

«Стратегічно важливий напрямок не тільки для Дніпропетровщини, але й для всієї України. З’їзд з Кайдацького мосту у м. Дніпро, автомобільна дорога на ділянці від вул. Кайдацький шлях до автомобільної дороги Київ – Луганськ – Ізварине. Ця дорога дозволить не лише розвантажити місто від заторів, але й зменшити викиди у повітря. До того ж, цей напрямок є надзвичайно важливим для економіки, оскільки завдяки йому здійснюється найкоротший транспортний зв’язок між Донбасом та Кривбасом — промисловими центрами України», — розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Проєктом передбачено перевлаштування існуючих мереж та комунікацій, що потрапляють у зону будівництва автодороги.
Початковий пункт проєкту – прибережна транспортна розв’язка на вулиці Набережна Заводська. Кінцевий пункт – вулиця Київська на околиці міста.
Передбачається, що у роботі будуть задіяні 16 катків, 14 бульдозерів, використані 72500 тон асфальту, 8600 тон металу, виконані 2 600 000 квадратних метрів земляних робіт.

«Загальна протяжність автошляху — 6,6км. 23 червня 2021 року на черговій сесії Дніпровської міської ради області були передані функції замовника будівництва. Нарешті визначений підрядник та розроблений проєкт. Загальна вартість договору – 5,19 млрд грн», — зазначив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов.