Новини

На Дніпропетровщині стартував обласний дитячий конкурс серед дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки «Мої права — великі можливості».

 

Конкурс присвячений 30-річчю ратифікації Конвенції ООН про права дитини. Головні цілі Конкурсу: пропаганда положень Конвенції ООН про права дитини та принципів ООН щодо забезпечення свободи, справедливості і миру на землі; підвищення рівня правової обізнаності серед дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки на території Дніпропетровської області; розширення та закріплення знань дітей щодо забезпечення їх прав та обов’язків, захисту від усіх форм дискримінації або покарання; сприяння розвитку інтелектуальних та творчих здібностей у дітей.

У конкурсі можуть приймати участь діти віком від 6 до 18 років, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в тому числі: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування; діти осіб, визнаних учасниками бойових дій відповідно до пункту 19 частини першої статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”; рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків, патронатних вихователів, які проживають в одному дитячому будинку сімейного типу або в одній прийомній сім’ї чи патронатній сім’ї; діти із сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах; діти з інвалідністю; діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; діти, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф; діти з багатодітних сімей; діти з малозабезпечених сімей; діти одиноких матерів; діти, які перебувають у патронатних родина, центрах соціально-психологічної реабілітації; діти, батьки яких загинули від нещасного випадку на виробництві або під час виконання службових обов’язків; діти, одному з батьків яких встановлено інвалідність I або II групи.

Тематика конкурсних робіт:
— як змінилась сфера захисту прав дитини з моменту ратифікації Конвенції ООН про права дитини;
— як захист прав дитини вплинув на її життя та особисті досягнення, позитивний досвід;
— які зміни в сфері захисту прав дитини очікуються протягом наступних 30-ти років (погляд у майбутнє).

Конкурс проводиться за 3 номінаціями:
— відеоролик до 1 хвилини у форматі: wmv, 3gp, mp4;
— малюнок-плакат (техніка за власним вибором) розміром А3 у цифровому форматі;
— есе на 1 друковану сторінку у форматі pdf.

Серед учасників Конкурсу виділяються 3 вікові групи:
1 група – діти від 6 до 8 років.
2 група – діти від 9 до 13 років.
3 група – діти від 14 до 18 років.
Конкурс робіт проходитиме по кожній номінації в кожній із представлених вікових груп.

Конкурс проходитиме з 1 листопада до 1 грудня 2021 року. Конкурсні роботи надсилаються на електронну пошту комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради «Представництво Придніпров’я» kppp.dor@gmail.com.

Організатори конкурсу: управління з питань гуманітарної, соціально-культурної сфери та освіти виконавчого апарату обласної ради та КП ДОР «Представництво Придніпров’я».
З метою роз’яснення умов конкурсу 04 листопада об 11.00 відбудеться робоча zoom конференція. Для реєстрації на zoom конференцію – необхідно заповнити форму https://forms.gle/HuRQFqbaK7A4h3618