Новини

Гліб Пригунов вперше представив Дніпропетровщину у Чехії на MSV-2019

photo5253484656962153332

У місті Брно пройшов Бізнес-день України в рамках Міжнародної машинобудівної виставки. Українська делегація на чолі із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Чеській Республіці Євгеном Перебийніс презентували потенціал нашої держави.

Вперше, на такому заході міжнародного масштабу, відбулась окрема презентація Дніпропетровської області. Голова обласної ради Гліб Пригунов  очолив делегацію від нашого регіону. Область представила свій інвестиційний та експортний потенціал, можливості співпраці за пріоритетними напрямками.

Статистика свідчить, що протягом 2016-2019 рр. спостерігається стабільне нарощування темпів українсько-чеської торговельно-економічної співпраці. Так, двостороння торгівля 2018 року перевищила 2 млрд. доларів США і стала рекордною за всю історію українсько-чеських відносин.

Проведення Бізнес-дня України на виставці міжнародного масштабу – це ще один крок у напрямку розвитку економіки та співпраці із європейськими країнами та Чехією зокрема. Голова обласної ради Гліб Пригунов зазначив: «Важливе завдання зараз зберегти та примножити ту позитивну динаміку, яка спостерігається в торговельних відносинах наших країн. Ми вже домовились про зустріч у Дніпрі та розглядаємо можливість створення експериментальної робочої групи Чехія-Дніпро. Головна мета — підвищення зацікавленості чеськими підприємцями українським бізнесом і розвиток співробітництва у таких перспективних напрямках як промисловість, енергетика, транспорт, сільське господарство».